2018-05-10 Opening Beeldfabriek010 (Foto Henk Pasman)

Officiële opening Beeldfabriek010 groot succes

Eddy Seesing en Harry Sikkenk knippen lint door op Fotofestival aan de Maas

Fotofestival aan de MaasOp 10 mei jl. is Beeldfabriek010, de nieuwe cursusaanbieder in Rotterdam van fotografie- en (digitale) mediacursussen voor volwassenen, officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van ruim 75 gasten en bezoekers tijdens het Fotofestival aan de Maas 2018. Harry Sikkenk, Fotofestivalvoorzitter, sprak lovende woorden over dit nieuwe collectief van vakdocenten en hun initiatief om gezamenlijk kwalitatieve creatieve cursussen aan te bieden. Daarna knipten hij en Eddy Seesing, voorzitter van Beeldfabriek010, onder luid applaus gezamenlijk het lint voor de container van Beeldfabriek010 op het Deliplein door en was de opening van deze nieuwe cursusaanbieder in Rotterdam een feit. Om dit heuglijke moment voor de docenten te vieren, trakteerde Beeldfabriek010 alle aanwezigen op een glas bubbels.

 


Voorzitter Seesing kijkt tevreden terug op de opening van Beeldfabriek010: ‘Ik ben erg blij. De officiële opening was een belangrijk moment voor ons. We zijn allemaal heel enthousiast over onze samenwerking en willen graag van start met het aanbieden van onze cursussen. En daarvoor was de opening belangrijk. Vanaf nu kunnen wij onszelf openlijk presenteren en kunnen we communiceren over ons cursusaanbod, en is de inschrijving voor onze cursussen geopend.’ Ook over de sfeer en het aantal gasten in Seesing tevreden: ‘Het is de eerste keer dat wij deelnemen aan het Fotofestival aan de Maas en we wisten niet goed wat we konden verwachten. Maar ik ben dik tevreden! De sfeer is goed en alle bezoekers van onze container reageren heel enthousiast op ons collectief en onze cursussen. We hebben de eerste aanmeldingen van cursisten zelfs al binnen!’

 


 

Volledige speech Harry Sikkenk
‘Hartelijk dank voor de uitnodiging om de openingshandeling te verrichten bij de officiële start van het nieuwe opleidingsinstituut: Beeldfabriek010. Een opleidingsinstituut dat op initiatief van de docenten is ontstaan. Dat is bijzonder te noemen en toont aan dat deze docenten optimaal gemotiveerd zijn om hun kennis en kunde over te dragen.

Wanneer een groep docenten de moed hebben om de draad op te pakken daar waar anderen die laten liggen kun je daar zeer veel waardering voor opbrengen. Niet bij de pakken neer gaan zitten maar zelf het heft in handen nemen, dat toont de gedrevenheid van deze docenten. Hoewel zelfstandig ondernemen niet altijd gemakkelijk is, zelf heb ik het bijna 40 jaar lang volgehouden. Men moet echter over een groot doorzettingsvermogen beschikken om ook de mindere periodes goed door te komen.

Niet vast blijven zitten maar meebewegen met veranderingen. Dat deze groep docenten dat wil en kan, bewijst zij wel met de start van deze opleiding Beeldfabriek010.

Ik moet zeggen dat ze het ook slim aanpakken. Geen dure overhead met een mooi gebouw maar flexibel en creatief ondernemen. Zo is er niet gekozen voor een vaste ruimte van waaruit gewerkt wordt, maar wordt een locatie gezocht die per cursus bruikbaar en interessant is. Deze inzet geeft ook duidelijke aan dat deze docenten optimaal gemotiveerd zijn om les te gaan geven, ik zou zeggen maak er gebruik van. Veel van het cursusaanbod wordt hier uitgelegd en gedemonstreerd, grijp die kans.

Bij deze officiële start wil ik de wens uitspreken dat de Beeldfabriek010 een goede en succesvolle toekomst tegemoet gaat. Met het doorknippen van het lint wordt de weg naar een mooie en creatieve toekomst geopend.

Hartelijk gefeliciteerd en heel veel succes.’

 


Foto’s van de opening op Deliplein:

 


Ons complete programma op het Deliplein (PDF)
Zie hier ons persbericht
En hier de webpagina voor de pers.

Programma van Beeldfabriek010 op 10-13 mei 2018 

 

 


<< Terug naar Nieuwsoverzicht